MATKAOPPAAN OPINNOT, OPINTOMAKSU JA TYÖLLISTYMINEN
Suomalaiset ulkomaan matkaoppaat koulutetaan ammattiin Fuengirolan kaupungissa Espanjassa.
Lyhyt koulutus [1 kk] on mahdollista, kun opetus annetaan aidossa ulkomaan lomakohteessa.
Espanjan Aurinkorannikko [Costa del Sol] ja Fuengirola ovat mitä parhain oppimisympäristö ammattiin – täällä lomailee ja asuu tuhansia suomalaisia. 

Matkaoppaan koulutus edellyttää reipasta otetta ja keskittymistä opiskeluun. Päivät ovat pitkiä ja vaativat opiskelijan sitoutumista matkaoppaan ammatin tietojen ja taitojen omaksumiseen. Kun asenteesi on myönteinen ja olet valmis opiskelemaan ympäripyöreitä päiviä, meidän on mahdollista saattaa sinut matkaoppaan ammattiin kuukauden kestoisella koulutuksella.

Koulutus annetaan pääosin suomen kielellä. Englannin kieli tulee taitaa ainakin puhuttuna – osa opetusta on englannin kielellä. 

Ammatilliset aineet ovat ulkomaan asiakaspalvelu, servikset [hotellipäivystys], lomakohteen turvallisuus ja kriisinhallinta, kestävä matkailu, lasten opas ja aktiviteettiopas  –koulutus, kohdetietous, transfer [lentokenttäkuljetukset], opastustekniikka ja opastusnäyttö [retken veto], tervetulotilaisuus, puhelinpalvelu ja digital tools. 

Matkaopaskoulun opetusrytmi sopeuttaa opiskelijan asumaan ja työskentelemään ulkomailla. OPINTOMAKSU

Matkaopaskoulun opintomaksu on 2185,00 €.

Opintomaksuun sisältyy lennot Helsinki-Málaga-Helsinki, bussikuljetus Málagan lentokentältä Fuengirolan kaupunkiin, asuminen 3-4 hengen huoneistoissa Mediterráneo Real hotellissa, kevyt lounas ma-pe, uniformu, retki Ison-Britannian Gibraltariin, oppimateriaali ja opetus. 

Matkaopaskoulu kestää 26 päivää [1 kk]. Edullisen hinnan mahdollistaa se, ettei koulutusala kuulu Espanjassa arvonlisäveron piiriin.

Opintomaksu suoritetaan maksuerissä:  
Opiskelupaikan varausmaksu 185,00 € [sisältyy kokonaishintaan] tulee maksaa heti opiskelijaksi valituksi tulemisesta. 

Opintomaksu 2000,00 €  suoritetaan maksuerissä 333,33 €/kk siten, että neljä maksuerää suoritetaan ennen koulutuksen alkua ja kaksi viimeistä maksuerää suoritetaan vasta koulutuksen aikana.

Lisäksi opiskelijan tulee ottaa matkavakuutus [pakollinen].

Kela ei myönnä opintotukea yksityisessä Espanjaan rekisteröidyssä oppilaitoksessa opiskelevalle.

Opiskelijamme majoittuvat korkeatasoisessa Mediterráneo Real hotellissa. 


 

TYÖLLISTYMINEN

Covid-19 tiedote: [päivitetty 21.07.2021 14:04:22 WET]
Uusia matkaoppaita rekrytoidaan töihin talvisesongille 2021-2022. 
Kevään 2021 Matkaopaskoulu järjestettiin maaliskuussa ja seuraava koulutus on jo syyskuussa. Vuoden 2021 kolmas Matkaopaskoulu on lokakuussa; hakuaika on vielä käynnissä.

Poikkeusolot ovat päättyneet ja Espanjassa on palattu uuteen normaaliin. 
Valtion rajat ovat olleet auki jo pidempään ja maahan on vapaa pääsy toisista EU-maista. Karanteenia ei vaadita maahan saapuvilta.
Maskipakko ulkona on poistunut, maskin käyttöä edellytetään vielä sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä.
Finnair operoi Helsingistä Málagaan useita lentoja viikossa.
On hyvä huomioida, ettei oppilaitoksen opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva ole sairastunut koronavirukseen koulutusten aikana.

Väestön rokotukset aloitettiin Espanjassa joulukuussa 2020 ensimmäisten maiden joukossa Euroopassa ja nyt jo yli puolet 47 miljoonasta espanjalaisesta on saanut molemmat rokotteet. 
Etelä-Espanjan yli 8 miljoonan asukkaan Andalusiassa tilanne on varsin hyvä.
Viime viikkoina tartunnat ovat nousseet erityisesti nuorten keskuudessa varsinkin maan pohjoisosissa Kataloniassa, mutta uusista rajoituksista ei ole ilmoitettu. 
Rokotukset jatkuvat määrätietoisesti, päivittäin rokotetaan tuhansia kansalaisia.
Oppilaitoksen tiedossa ei ole yhtään suomalaista, joka olisi saanut tartunnan Fuengirolan kaupungissa tai ylipäätään Aurinkorannikolla [Costa del Sol].  

Suomen ulkoministeriö suosittaa noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustettaessa EU- ja Schengen-alueelle. [Tiedote päättyy, päivitetty 21.07.2021 14:04:22 WET]

Työnhaku tapahtuu jo koulutuksen aikana: Matkanjärjestäjien ulkomaan henkilöstövastaavat saapuvat oppilaitokseen rekrytoimaan valmistuvia matkaoppaita.
Joillakin matkanjärjestäjillä voi olla oppilaitoksen pääsyvaatimusten lisäksi omia kriteereitä, joiden tulee täyttyä työllistymisvaiheessa: 
– vähintään 23 vuoden ikä [Aurinkomatkat]
– kuuluminen Suomen sosiaaliturvaan [Aurinkomatkat] 
– vähintään kahden vuoden kokemus haastavasta ja myynnillisestä asiakaspalvelusta [Aurinkomatkat]

Suurin osa koulutuksen hyväksytysti suorittaneista työllistyy ulkomaan matkaoppaaksi varsin pian koulutuksen jälkeen. Koordinoimme oppilaitoksen opiskelijamäärän vastaamaan avoinna olevia työpaikkoja. 

Työnantajien nettisivut: